Psycholoog en kinderpsycholoog Sprankel Therapie in Harderwijk

Sprankel Therapie biedt in Harderwijk kortdurende psychotherapie voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Therapie voor volwassenen

Therapie voor volwassenen

Neuro Emotionele Integratie voor kinderen en volwassenen

Met NEI-therapie kunnen we de emotionele oorzaken van allerlei klachten achterhalen en loskoppelen. Het mooie is dat we onbewust weten wat we in het verleden hebben meegemaakt. Alles ligt namelijk opgeslagen in ons lichaam. Ook emoties die we hebben overgenomen van familie. Met de biotensor hebben we toegang tot deze kennis, omdat het de vertaalslag maakt van ons onderbewustzijn naar ons bewustzijn.
Door vragen te stellen kan de biotensor meten of iets klopt of niet. Als het klopt blijft de energie in je lichaam stromen. Als het niet klopt, wordt de energie geblokkeerd en verslappen je spieren. Zo komen we achter veel antwoorden, vooral als klachten moeilijk te plaatsen zijn.

 

Voor welke klachten is NEI geschikt?

  • onbestemde emoties (angst, verdriet, boosheid)
  • patronen in je leven waardoor je niet verder komt
  • problemen met slapen, eten, gedrag
  • onvervulde kinderwens of problematische zwangerschap
  •  lichamelijke klachten zonder medische oorzaak, allergie, eczeem. Als er medische behandeling nodig is, is het uiteraard wenselijk dat je naar een arts gaat.
  • NEI is ook geschikt voor kinderen en jongeren. Kinderen hoeven er niet bij te zijn als dat niet wenselijk is.

Indien nodig kan behandeling ook via beeldbellen.

Relatietherapie koppels

Therapie voor volwassenen

Voor volwassenen bied ik psychologische begeleiding in de vorm van psychotherapie. Problemen kunnen samenhangen met je privéleven of werk. Misschien heb je weinig zelfvertrouwen of last van depressie, boosheid of angst. Het kan zijn dat je veel stress ervaart. Ik help je om gebeurtenissen te verwerken en je weer goed in je vel te voelen. We hoeven niet alleen maar te praten. We kunnen ook aan de slag met hulp van bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, EMDR, systemische (familie) opstellingen, Neuro Emotionele Integratie (NEI) en visualisaties. Ook kunnen we werken aan effectievere communicatie, meer balans en assertiviteit. Het doel is dat jij weer in je kracht komt.


EMDR

Door een schokkende ervaring in het verleden kun je soms nog steeds paniekreacties krijgen of situaties vermijden. Misschien heb je een ongeluk meegemaakt of nare ervaringen gehad met betrekking tot bijv. medische behandeling, geweld of de dood. EMDR is een korte, effectieve behandeling van trauma. Het hoeft niet altijd een aanwijsbaar trauma te zijn. Ook bij moeilijk te herleiden fobiën of een langdurig pestverleden, ernstige verwaarlozing of een heel laag zelfvertrouwen kunnen we kijken wat EMDR kan bijdragen. Daarvoor hoeven niet lang over de nare ervaringen zelf te praten.

Kinder- en jongerentherapie in Harderwijk

Ik geef effectieve en kortdurende psychotherapie aan kinderen en jongeren die niet lekker in hun vel zitten. Alle kinderen zijn uniek en verdienen het om op de meest passende manier geholpen te worden. Gelukkig zijn kinderen sterker dan we denken, maar ze hebben wel zorgvuldige begeleiding nodig.

De therapie voor jongere kinderen bestaat uit speelse sessies en oudergesprekken waarbij de opvoeding, de school en het gezin aan bod komen. Kinderen vinden het meestal heel leuk om te komen en voelen zich gehoord. Naast spel bestaat de therapie uit oefeningen voor ontspannen (mindfulness), voelen, ervaren en zelfvertrouwen. Nauwe samenwerking met ouders en eventueel school vind ik in de therapie erg belangrijk, zodat we er gezamenlijk voor zorgen dat het weer goed gaat met je kind. Ook Neuro Emotionele Integratie (NEI) leent zich heel goed voor kinderen.

EMDR voor kinderen

EMDR voor angstige, getraumatiseerde kinderen

In de psychotherapie behandel ik angst en trauma op verschillende manieren. Als nodig kan tijdens de kindertherapie EMDR ingezet worden. EMDR is een behandeling voor trauma’s zoals een ongeluk, pesten, geweld en de dood van een naaste. Zonder veel over vroeger te praten, help ik kinderen hun verleden los te laten. Hierdoor kunnen nachtmerries, fobieën en angstaanvallen snel verdwijnen. Dan komen ontspanningsoefeningen vaak goed van pas.

 

Kind en echtscheiding

Kinderen laten op veel verschillende manieren merken dat ze last hebben van de scheiding tussen ouders. Ze trekken zich terug, geven sociaal wenselijke antwoorden, of laten juist dwars gedrag zien. Hun resultaten op school gaan achteruit en hun zelfvertrouwen kan afnemen. Mijn begeleiding richt zich op het centraal stellen van de belangen van je kind. Bij voorkeur vinden de gesprekken plaats met beide ouders. Ook je kind kan in deze begeleiding betrokken worden.

Therapie kind

Hulp voor hoogsensitieve kinderen en jongeren

Hooggevoeligheid is een prachtige kwaliteit. Helaas weten kinderen niet altijd goed hoe ze met deze gevoelens moeten omgaan. Ze hebben nog niet geleerd zich te beschermen en kunnen zich onbegrepen voelen. Dit kan tot veel gedragsproblemen en andere klachten leiden. Deze vorm van kindertherapie helpt kinderen om weerbaarder te worden en ouders om hun kind beter te begeleiden en begrijpen.


Jongerentherapie

Ben je een jongere en loop je vast? Ook jij kan bij mij je verhaal kwijt. Het maakt niet uit waar het mee te maken heeft. We hoeven niet alleen maar te praten. Ik kan je ook begeleiden met hulp van creatieve technieken, ontspanningsoefeningen, EMDR, opstellingen of bijvoorbeeld kaartjes of visualisaties. Misschien is NEI ook wat voor je. Afhankelijk van je leeftijd en jouw behoefte nodigen we je ouders soms uit om ze erbij te betrekken.